ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала злочинців, які підробляли ID-картки для перетину кордону

На такі послуги був попит серед осіб, які втратили право на в'їзд у країни ЄС.

СБУ затримала злочинців, які підробляли ID-картки для перетину кордону
Фото: Пресс-служба СБУ

Служба безпеки викрила групу жителів Івано-Франківської та Закарпатської областей, які підробляли ID-картки для перетину кордону.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Фейсбуці.

Зловмисники формували для замовників пакет підроблених документів про нібито проживання в 30-кілометровій прикордонній зоні на чужі прізвища. На підставі їх виготовляли підроблені ID-карти для вільного перетину кордону без перевірки відбитків пальців.

"Такі послуги користувалися попитом серед осіб, які втратили право на в'їзд у країни Євросоюзу через перевищення терміну перебування або працевлаштування без візи, яка давала б таке право. Крім того, зловмисники виготовляли ID-картку з тим самим фото, але вже на ім'я громадянина однієї з країн ЄС, що давало право власнику пересуватися всередині Євросоюзу в обхід 90-денного терміну, обумовленого безвізовим режимом. Набір карток зловмисники оцінювали в 1,5 тис. євро", - наголошують у повідомленні.

Одного з учасників групи затримали під час передачі замовнику готового пакету документів недалеко від залізничного вокзалу в Івано-Франківську. У 26-річного місцевого жителя вилучили 39 тис. гривень - другу частину суми, яку він отримав за підроблені ID-картки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Готується повідомлення про підозру затриманому і іншим учасникам групи.

Нагадаємо, раніше поліграфкомбінат "Україна" показав, як перевірити справжність ID-картки - нові паспорти мають 17 елементів захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram