ГоловнаСуспільствоВійна

У Генштабі повідомили про затримання ФСБ 12 екс-військових ЗСУ останнім часом

Їм висунуто звинувачення у шпигунстві, в організації диверсій і т. ін.

У Генштабі повідомили про затримання ФСБ 12 екс-військових ЗСУ останнім часом
Фото: vesti.ru

Генеральний штаб Збройних Сил України заявив про затримання Федеральною службою безпеки Російської Федерації останнім часом 12 колишніх військовослужбовців Збройних Сил України.

Такі дані повідомив заступник начальника управління зі зв'язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович, повідомляє Укрінформ.

"Останнім часом 12 громадян України, які проходили службу в Збройних Силах України, затримала ФСБ РФ. Їм висунуто звинувачення в шпигунстві, організації диверсій і т. ін. Переважну більшість затримано в Криму", - зазначив представник Генштабу.

Стосовно затримання "диверсійної групи", яку очолював військовослужбовець Сил спецоперацій Головного управління розвідки Міноборони України, Венскович зазначив, що державна установа повідомлення фейкових новоутворень не коментує.

Водночас він заявив, що ретельний перегляд відео дає можливість зрозуміти, що це постановочна відеозйомка. Як приклад Венскович назвав те, що у затриманого взуття без шнурків, крім того, видно, що затримання відбувалося навесні, і т. ін.

Нагадаємо, вчора ФСБ Росії оголосила, що впіймала "агента СБУ" в Криму. Він нібито мав спиляти ручною пилкою дерев'яну опору лінії електропередачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram