ГоловнаСуспільствоПодії

У Слов'янську "телефонний" шахрай видурив у 9-річної дитини 130 тис. гривень

У Слов'янську "телефонний" шахрай видурив у 9-річної дитини 130 тис. гривень
Фото: Depositphotos/dragana.stock

У Слов'янську Донецької області 9-річний хлопчик передав телефонному шахраєві близько 130 тис. гривень.

Про це повідомляють на сайті місцевої поліції.

"Цього року це найменша жертва телефонних шахраїв, а сума збитків від аферистів - найбільша. Хлопчик повірив чоловікові, який нібито телефонував на прохання його матері і, дотримуючись інструкцій, віддав пакет з $4,5 тис., 100 євро і 3 тис. гривень таксистові", - йдеться в повідомленні.

У поліції уточнили, що 9-річний хлопчик відповів на дзвінок стаціонарного телефону. Чоловік, який дзвонив, назвався знайомим його мами і сказав, що телефонує на її прохання. Потім він передзвонив на мобільний дитини. Він попросив його зібрати всі гроші, які є вдома, покласти їх у пакет і передати таксистові, який під'їде до під'їзду.

"По секрету" шахрай сказав хлопчикові, що його мама планує зробити йому подарунок, тому сама не дзвонить. Хлопчик виконав усе, що просив аферист. Коли мати прийшла додому і дізналася про те, що сталося, звернулася в поліцію.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу (шахрайство).

"Як показує практика, в зоні ризику перебувають абсолютно всі категорії громадян, але особливо - люди похилого віку і діти, які звикли довіряти співрозмовнику. Ще раз звертаємося до жителів району, регулярно пояснюйте своїм літнім родичам і дітям те, що не потрібно довіряти незнайомцям по телефону, а також те, як небезпечно впускати у квартиру сторонніх. Просіть їх дзвонити вам щоразу, як їм дзвонять сторонні люди або стукають у двері і наполегливо просять впустити їх у квартиру", - підкреслили в поліції.

Нагадаємо, в травні в Полтавській області кіберполіція затримала шахраїв, які виманювали в людей гроші за схемою "ваш родич у поліції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram