ГоловнаСуспільствоПодії

Мати затриманого в Криму "агента СБУ" вважає, що він зізнавався під тортурами

Після затримання у Геннадія Лимешка розбитий ніс і подряпини на щоці.

Мати затриманого в Криму "агента СБУ" вважає, що він зізнавався під тортурами
Фото: Стоп-кадр с видео

Мати затриманого в анексованому Криму Геннадія Лимешка, Римма Рижкова стверджує, що її син дав ФСБ свідчення під тиском і тортурами.

Про це вона розповіла 15 серпня Крым.Реалии.

"Після затримання у нього ніс був розбитий, і на щоці теж подряпини. На цьому відео дурневі видно, що все замазано кремом, тільки око чорне. І розповідає, як по писаному. А те, що він проходив навчання, ми чуємо вперше", - сказала мати затриманого.

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Росії заявила, що 12 серпня в Криму під час спроби пошкодити лінію електропередачі Судак - Новий Світ був затриманий громадянин України Геннадій Лимешко. У повідомленні ФСБ його називають агентом СБУ, якого скерували у Крим для здійснення диверсійних актів.

У нього нібито знайшли дві тротилові шашки типу "200" із запальною трубкою ЗТП-50, механізм для задіяння вибухового пристрою, гранату РГД-5 із вкрученим запалом, ємності з горючою сумішшю, ручну пилку (для подпилювання дерев'яних опор лінії електропередачі) та цифровий фотоапарат "для документування диверсійної діяльності і подальшого звіту про неї перед кураторами Служби безпеки України".

Стверджується, що Лимешко - уродженець Харківської області, раніше проходив службу в АТО на посаді старшого розвідника в одній з військових частин Збройних сил України. До Криму він прибув 9 серпня 2017 року.

В СБУ назвали затримання Лимешка провокацією і заявили, що подібні фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram