ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти вимагають від Зубка включити у склад робочої групи із забудов у Києві представників НАБУ, КМДА та громадськості

Реакція прем'єра Гройсмана поки що невідома.

Активісти вимагають від Зубка включити у склад робочої групи із забудов у Києві представників НАБУ, КМДА та громадськості
Фото: пресс-служба президента

Активісти, які виступають проти незаконної забудови колишнього Сінного ринку в Києві, вважають ініціативу віце-прем'єра, міністра ЖКГ Геннадія Зубка про створення міжвідомчої робочої групи з проблемних будівництв у Києві, замилюванням очей. Про це йдеться у блозі шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної.

"Ми - група активістів в особі депутата Київради Ольги Балицької, Юлії Нікітіної, вашої покірної слуги, а також решти - намагаємося протистояти протиправній забудові Сінного, починаючи з весни... Увесь цей час і Мінкульт, і Мінрегіон могли сказати своє слово. Могли - прекрасно розуміючи, що відбувається в центрі міста - зупинити беззаконня. Але не зробили цього. Воліли «страусину позицію». Аж тут раптом «збудилися»)", - йдеться в тексті.

Активісти підозрюють, що ініціатива, про яку не знають у КМДА, яка не санкціонована вищим керівництвом КМУ, зроблена для того, щоб отримати в результаті "потрібний" результат. Оскільки ні склад робочої групи, ні хто саме із заступників міністра її очолює, не повідомляється.

"Мотив очевидний: сформувати комісію в «правильній» пропорції. Так, щоб під час підбиття підсумків, різночитань не виникало", - йдеться в тексті.

У зв'язку з цим активісти вимагають включити до складу комісії представників НАБУ, КМДА та громадськості.

Нагадаємо, на місці Сінного ринку запланувати побудувати 14 будинків площею 113 тис. кв. м². Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розташовано 9 пам'яток місцевого значення і 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини. Активісти наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови була знижена, однак забудовник відмовився йти на компроміс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram