ГоловнаСуспільствоЖиття

У московському аеропорту "Домодєдово" затримали фігуранта "справи 2 травня"

У 2015 році Владислав Ільницький утік з-під домашнього арешту.

У московському аеропорту "Домодєдово" затримали фігуранта "справи 2 травня"
События 2 мая 2014 года в Одессе (архивное фото)
Фото: news.pn

Обвинуваченого у справі про масові заворушення в Одесі 2 травня 2014 року, "антимайданівця" Владислава Ільницького затримали російські прикордонники в московському аеропорту "Домодєдово", коли він намагався потрапити на територію Росії.

Про це повідомив сепаратист Артем Бузило, який переховується від правосуддя, пише "Думская".

"Фігурант "справи 2 травня" Владислав Ільницький понад рік перебував під вартою в одеському СІЗО (був знайомий з ним у в'язниці), в серпні 2015-го його відпустили під домашній арешт, днями втік з України. Вчора під час спроби потрапити на територію РФ його затримали. Зараз перебуває, мабуть, в ізоляторі, де йому загрожує депортація", - написав Бузило в Фейсбуці.

Ільницький був так званим "куликовцем", тобто проросійським активістом. Його затримали відразу після трагедії 2 травня. Він перебував у СІЗО, а в серпні 2015 року Малиновський райсуд відпустив його під домашній арешт. Наразі для Ільницького запобіжного заходу не визначили.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі відбулися сутички між сепаратистами і проукраїнськими активістами. У результаті стрілянини та підпалу Будинку профспілок постраждали понад 200 осіб, загинули 48 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram