ГоловнаСуспільствоПодії

Учасникам "Маршу рівності" в Одесі не дали змоги пройти весь запланований маршрут

Шлях ходу перегородили націоналісти.

У неділю, в Одесі на Приморському бульварі пройшов "Марш рівності", ключовий захід форуму представників ЛГБТ "Одеса Прайд".

Як повідомляє "Думська", у марші взяли участь понад 140 чоловік. Підтримати одеситів приїхали представники ЛГБТ-руху з Харкова, Житомира, Києва, Львова, Кишинева. Їхню безпеку охороняли понад 500 поліцейських.

Фото: dumskaya.net

Сформувавши колону, учасники маршу вирушили за маршрутом, оточені двома рядами поліцейських і нацгвардійців. Однак досягти кінцевої точки - одеської мерії - їм не вдалося. Біля Дюка шлях їм перегородили активісти націоналістичних організацій на чолі з Дем'яном Ганулом. До них приєдналися і прихильники антимайдану.

Поліцейські вишикувалися кордоном, розділивши опонентів. Сторони почали обмінюватися кричалками.

У результаті начальник ГУНП, вирішивши, що його підлеглі не можуть гарантувати безпеку громадян, змусив учасників маршу завершити його біля Дюка. Під охороною нацгвардійців їх відвезли на автобусах.

Після цього противники "Маршу рівності" вирішили відігратися на місцевому скандальному будівництві у Воронцовському провулку. Націоналісти увірвалися на будмайданчик, знесли паркан, порвали банер, що закриває будівництво, і скинули з другого поверху бетономішалку.

Фото: dumskaya.net

Нагадаємо, що 2016 року "Марш рівності" також пройшов на невеликій ділянці Приморського бульвару. 2015-го захід не відбувся через заборону суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram