ГоловнаСуспільствоЖиття

Катерина Уманець: "Гуманітарний штаб Ріната Ахметова став моєю другою сім'єю" Актуально

Перебуваючи на автобусній зупинці в рідному Антрациті, дівчина потрапила під обстріл і отримала два вогнепальні поранення.

Катерина Уманець: "Гуманітарний штаб Ріната Ахметова став моєю другою сім'єю"
Фото: segodnya.ua

8 серпня Катя Уманець з Антрацита, яка стала інвалідом 1-ї групи в результаті військових дій, отримала від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова інвалідний візок, спроектований і виготовлений спеціально для неї в Німеччині. Директор Гуманітарного штабу Олександр Вишняков приїхав у реабілітаційний центр Слов'янська, де Катя проходить лікування, щоб особисто передати дівчині нову коляску.

Уперше Гуманітарний штаб надав допомогу на реабілітацію Катерині Уманець у грудні 2015 року. Роком раніше Катя, перебуваючи на автобусній зупинці в рідному Антрациті, потрапила під обстріл і отримала два вогнепальні поранення. Куля зачепила праву половину грудної клітки, черевної порожнини і вийшла на виліт. У дівчини був страшний діагноз: поранення грудної клітини, повний розрив спинного мозку.

За статистикою, лише 5% людей із травмою хребта такої тяжкості здатні згодом стати на ноги. Лікарі порадили батькам якомога швидше відправити доньку в реабілітаційний центр, інакше м'язи неминуче атрофуються.

Мама дівчинки зателефонувала на гарячу лінію штабу Ріната Ахметова, і там відразу відгукнулися: Каті оплатили путівку в спеціалізований центр у Слов'янську, і практично через місяць дівчинка навчилася стояти. Через деякий час Гуманітарний штаб допоміг Каті з придбанням спеціальних ортопедичних пристосувань - корсета і ортезів. З їх допомогою Катя почала робити свої перші кроки.

Незважаючи на успіхи в боротьбі з результатами отриманих поранень, Катерина має потребу в хорошому інвалідному візку, про що сказала під час свого виступу на щорічному звіті Штабу Ріната Ахметова. Штаб не залишив без уваги прохання дівчинки, спеціально для Каті інвалідний візок замовили в Німеччині.

"Дорога, Катя, ти знаєш, як ми, в Гуманітарному штабі, переживаємо і піклуємося про твою долю, - звернувся до дівчини Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу. - Під час нашої останньої зустрічі в Києві ти поділилася своїм бажанням - щоб у тебе стало ще менше обмежень для руху. Для життя і роботи. Нам тоді дуже запам'яталося твоє прохання. І Штаб придбав тобі маневрену, легку в управлінні коляску. Ця допомога стала можлива завдяки Рінату Ахметову, який створив Гуманітарний штаб з однією метою - допомагати мирним жителям Донбасу, які опинилися в біді через війну".

Дівчина була неймовірно щаслива і подякувала Штабу і Рінату Ахметову за таку необхідну для неї допомогу.

"Три роки тому зі мною трапилася велика трагедія. З того моменту я зрозуміла, що ні в якому разі не можна опускати руки і здаватися! Коли моя мама звернулася по допомогу в Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, мене відразу підтримали і підтримують донині. Такої допомоги я ні від кого більше не отримувала. Гуманітарний штаб став моєю другою сім'єю", - поділилася, ледве стримуючи сльози, Катя Уманець.

Загалом у рамках проекту Гуманітарного штабу "Реабілітація поранених дітей" 71 пораненій дитині було надано медичну допомогу, з них 65 дітей пройшли курс реабілітаційного лікування в санаторіях України, а 6 - отримали технічні засоби реабілітації та медикаменти.

Катя Уманець - одна з них, вона справжній приклад мужності та стійкості. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжить стежити за долею дівчини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram