ГоловнаСуспільствоПодії

На базі відпочинку в Коблево отруїлися 18 дітей із Києва

Джерело інфекції могло бути у воді басейну.

На базі відпочинку в Коблево отруїлися 18 дітей із Києва
Фото: koblevo-vinnitsa.com.ua

У курортному селищі Коблево (Миколаївська область) 18 дітей віком від 9 до 12 років госпіталізовано з ознаками харчового отруєння.

Про це повідомив у фейсбуці заступник голови Миколаївської ОДА Віталій Кіндратів.

"Надійшла інформація про груповий випадок захворювання дітей з ознаками харчового отруєння. За оперативними даними, по медичну допомогу звернулися 18 дітей із Києва віком 9-12 років, які відпочивали на одній із баз відпочинку в Коблево. Всіх їх оперативно було доставлено в інфекційне відділення Березанської центральної районної лікарні, де їм надали невідкладну медичну допомогу", - повідомив він.

За попередніми висновками лікарів, у дітей було діагностовано ротавірусну інфекцію, яку міг спровокувати склад води в басейні.

Стан хворих не важкий.

Видання "НикВести" пише, що отруєння сталося на Коблевській базі відпочинку "Вінниця".

Під час обговорення проблеми на нараді в ОДА з'ясувалося, що діти ще в день заїзду відмовилися від харчування в їдальні бази "Вінниця" і брали їжу в іншому місці. "Це група дітей, яка займається танцями. Вони проплатили лише проживання, а харчування було в іншому місці. Договір на харчування вони не укладали. Проводимо лабораторні аналізи, щоб дізнатися причину", - сказав голова Березанської райдержадміністрації Сергій Танасов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram