ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики блокують відкриття КПВВ "Золоте"

Для сполучення між Луганською областю і ОРЛО функціонує тільки КПВВ "Станиця Луганська".

Бойовики блокують відкриття КПВВ "Золоте"
Фото: facebook.com/ato.new

Бойовики блокують відкриття КПВВ "Золоте" через лінію зіткнення, чим ускладнюють гуманітарну ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у фейсбуці.

"Під час чергового візиту на Донбас перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг зазначив, що для переміщення людей і автомобілів через лінію зіткнення на Луганському напрямку необхідно відкрити повноцінний контрольний пункт в'їзду-виїзду. На сьогоднішні для сполучення між Луганською областю і ОРЛО функціонує тільки один пішохідний КПВВ "Станиця Луганська" по мосту через річку Сіверський Донець. Олександр Хуг особисто пройшов по ньому пішки з багажем у 35-градусну спеку і переконався що він давно потребує ремонту, а сам перехід ним в складних кліматичних умовах досить важкий", - йдеться в повідомленні.

У штабі АТО підкреслюють, що українська сторона повністю підтримує необхідність позитивного вирішення питання про відкриття майже повністю готового до роботи КПВВ "Золоте" поблизу міста Попасна, яке дозволить перерозподілити частину пасажиропотоку і значно розвантажить КПВВ "Станиця Луганська", поліпшивши тим самим гуманітарну ситуацію в регіоні.

Крім того, відкриття КПВВ "Золоте", дозволить провести якісний ремонт мосту на КПВВ "Станиця Луганська", технічний стан якого загрожує безпечному пересуванню по ньому мирного населення.

"Українська сторона СЦКК неодноразово зверталася до російської сторони СЦКК щодо сприяння у відкритті КПВВ "Золоте", але досі будь-якої реакції керівництва ОРЛО на ці звернення немає", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні місія ОБСЄ закликала ЗСУ вилучити міни з мосту у Щасті Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram