ГоловнаСуспільствоПодії

Вандали зірвали стоп-кран і розмалювали електричку в Києві (оновлено)

Серед пасажирів почалася паніка - у вагонах зникло світло і сильно смерділо фарбою.

Вандали зірвали стоп-кран і розмалювали електричку в Києві (оновлено)

Близько 40 невідомих уночі в понеділок зупинили на ходу електричку Гребінка - Київ, зірвавши стоп-кран, і розмалювали вагони.

Як повідомили LB.ua залізничники, близько 22:35, незабаром після відправлення поїзда зі станції ім. Г. Кірпи в Києві, вандали зірвали кінцевий кран і почали розфарбовувати потяг.

Серед пасажирів, переважно пенсіонерів, почалася паніка - у вагонах зникло світло і сильно смерділо фарбою.

Дзвінок у поліцію від машиністів результатів не дав. Після розмалювання поїзда група без поспіху забралася. Затримка в русі електрички склала близько 30 хвилин.

"Раз на два місяці такі групи розмальовують поїзди, найчастіше на маленьких станціях. Не чула, щоб поліція когось знаходила. Нещодавно була така сама історія на Миронівській ділянці", - розповіла LB.ua працівниця "Укрзалізниці".

Оновлення. Згідно з офіційним повідомленням "Укрзалізниці", близько 50 осіб, частина з яких були озброєні битами, зупинили поїзд на станції. Вони викрутили кран, який служить для перекриття гальмівної магістралі в поїзді, після чого розмалювали потяг, не випускаючи при цьому пасажирів з потяга. За інформацією УЗ, вартість фарбування складу в звичайні кольори - 150 тисяч гривень.

Усього у 2017 році вандали розфарбували 42 вагони.

У прес-службах поліції Києва і Київської області повідомили, що не знають про подію. За словами співробітника з УЗ, швидше за все правоохоронці не хочуть розслідувати цей інцидент, оскільки "ніхто з пасажирів не помер".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram