ГоловнаСуспільствоЖиття

Директор Попаснянського психоневрологічного інтернату попався на хабарі

Чиновник вимагав гроші за узгодження підвищення цін на продукти харчування для закладів.

Директор Попаснянського психоневрологічного інтернату попався на хабарі
Фото: depositphotos.com\a_taiga

Правоохоронці викрили на хабарництві директора Попаснянського психоневрологічного інтернату. Чиновник вимагав від приватного підприємця неправомірну вигоду за узгодження питання, пов'язаного з підвищенням цін на продукти харчування для закладів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"Розслідуванням встановлено, що посадовець вимагав та отримав від приватного підприємця частину неправомірної вигоди в розмірі 50 тис. грн за погодження питання, пов'язаного з підвищенням цін на продукти харчування, які поставляються підприємцем у комунальний заклад "Попаснянський психоневрологічний інтернат", - йдеться в повідомленні.

Зараз чиновника затримано згідно зі ст.208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення про підозру й обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Санкція статті, згідно з якою обвинувачують посадову особу, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 2 серпня правоохоронці затримали начальника лікарні при виправній колонії і його заступника на хабарі 5 тис. доларів. Медики взяли гроші за клопотання про дострокове звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram