ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери ідентифікували 44 зразки зброї РФ на Донбасі

Мова йде про порівняно нові зразки техніки, взяті на озброєння в РФ протягом 2004-2015 років.

Волонтери ідентифікували 44 зразки зброї РФ на Донбасі

Міжнародна група InformNapalm ідентифікувала 44 типи озброєння і спецтехніки Російської Федерації на сході України.

Про це засновник проекту InformNapalm Роман Бурко повідомив у Facebook.

"За 6 місяців розвідники спільноти InformNapalm розширили базу даних на 11 типів військової техніки та озброєння. З 33 до 44 типів. Це найбільша база даних, яка підтверджена фактами OSINT-досліджень. Працюємо далі. Слідкуйте за оновленнями", - написав Бурко.

У розслідуванні InformNapalm наголошується, що мова йде про порівняно нові зразки техніки, взяті на озброєння в РФ протягом 2004-2015 років.

"У цьому звіті тільки підтверджені дані, до бази не вносили зразків озброєння, про які повідомляли розвідувальні структури України без надання фото- або відеодоказів. Також до бази наразі не внесений ЗРК "БУК" (з якого був збитий рейс МН17), оскільки найближчим часом очікується офіційний звіт слідчої групи, де буде вказано точний тип ракети. Це дозволить вказати модифікацію ЗРК, з якого ця ракета була випущена", - йдеться в повідомленні.

У InformNapalm відзначають, що використання російської новітньої військової техніки на Донбасі не є масовим явищем і має радше характер випробувань. Більша частина виявлених комплексів належить до засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та радіоелектронної розвідки (РЕР).

"Такі типи озброєння можуть обслуговуватися тільки кваліфікованими фахівцями, тому передача цієї техніки бойовикам незаконних збройних формувань неможлива. Обслуговування проводиться кадровими російськими військовослужбовцями. Паралельно з випробуванням на Донбасі новітніх типів озброєння військово-політичне керівництво Російської Федерації наповнює окуповані території озброєнням старих радянських зразків, розконсервовуючи його зі складів", - підкреслюється в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram