ГоловнаСуспільствоЖиття

Майже третина жителів Донецької області підтримує ідею про візовий режим з Росією

81% мешканців Донбасу ніколи не бували в країнах ЄС.

Майже третина жителів Донецької області підтримує ідею про візовий режим з Росією
Фото: donoda.gov.ua

Майже кожен третій житель Донецької області (29 відсотків) позитивно сприймає ідею введення візового режиму з Росією.

Про це повідомив глава Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський з посиланням на дані соцопитування, оприлюднені Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

Згідно з даними соцопитування, прихильниками вступу України до НАТО є 30 відсотків жителів Донецької області.

"30 відсотків жителів Донецької області є прихильниками вступу України до НАТО. Це втричі більше, ніж у Луганській області, де за це виступає 10 відсотків населення. До того ж, в Донецькій області, за даними соціологів, 32 відсотки населення підтримують вступ України в ЄС (для порівняння: у Луганській області - 14%)", - написав Жебрівський.

За його словами, такі цифри наочно ілюструють той рух вперед, який зробила Донецька область, щоб відшукати свою проєвропейську сутність. Жебрівський зазначив, що заспокоюватися не варто, тому що результати того ж опитування свідчать, що 81 відсоток жителів Донбасу ніколи не бували в країнах Європейського Союзу.

"І значна кількість людей (17% в Луганській та 16% у Донецькій областях) ще досі вірять в те, що якісь військові союзи з Росією і колишніми країнами СНД можуть гарантувати безпеку Україні", - додав глава ОВЦА.

Нагадаємо, рішення ввести візовий режим було ухвалене Радою національної безпеки і оборони України ще у березні 2014 року, ще на початку російської агресії. Тоді на цей крок влада не зважилися.

У лютому 2016 року перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій разом з іншими депутатами зареєстрував постанову про припинення угоди про безвізовий режим між Україною і Росією.

24 червня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна посилить умови в'їзду для громадян Росії. Наразі не будуть введені візи, пропуск через кордон буде дозволений тільки власникам біометричних паспортів.

У липні Рада національної безпеки і оборони вирішила не вводити візовий режим з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram