ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів на Донбасі зросла на 55% за тиждень, - ОБСЄ

Найбільше порушень режиму припинення вогню зафіксовано між Первомайськом та Попасною.

Кількість обстрілів на Донбасі зросла на 55% за тиждень, - ОБСЄ
Фото: EPA/UPG

Кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі збільшилася за тиждень на 55%.

Про це перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив у понеділок журналістам в непідконтрольному Києву Луганську, передає Інтерфакс-Україна.

"Режим припинення вогню не покращився за останній тиждень. За останній тиждень СММ зафіксувала збільшення на 55% кількості порушень режиму припинення вогню порівняно з минулим тижнем. Найбільш уражена цією тенденцією територія між Первомайськом і Попасною, де сталося 20% із зазначених порушень режиму припинення вогню", - сказав Хуг.

Він зазначив, що сторони конфлікту на Донбасі під час обстрілів використовують заборонене мінськими домовленостями озброєння.

"СММ зафіксувала понад 550 випадків використання важкого озброєння і озброєння, забороненого мінськими домовленостями. Сюди належать танки, міномети та артилерія", - сказав заступник голови місії.

Він додав, що ескалація ситуації та ті порушення режиму припинення вогню, які фіксують між Попасною та Первомайськом й в інших чотирьох інших гарячих точках, впливають на цивільне населення.

Як повідомлялося 4 серпня, місію ОБСЄ обстріляли під час встановлення відеокамери на Донецькій фільтрувальній станції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram