ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Дніпропетровській області відремонтують 130 освітніх установ і лікарень, - Резніченко

Йдеться про серйозну реконструкцію з оновленням інфраструктури, систем енергозабезпечення та інших функціональних елементів.

У Дніпропетровській області відремонтують 130 освітніх установ і лікарень, - Резніченко
Фото: пресс-служба

Обласна державна адміністрація Дніпропетровської області профінансує будівництво і капітальний ремонт понад 130 дитячих освітніх установ і лікарень. Про це заявив голова ДніпрОДА Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

"Ми почали масштабне і системне відновлення об'єктів соціальної інфраструктури області. Лікарні, санаторії, дитсадки, школи, стадіони не ремонтувалися десятки років. Наш план передбачає введення в експлуатацію 135 відновлених об'єктів уже до кінця 2018 року", - повідомив Резніченко.

Голова ДніпрОДА наголосив, що йдеться не про "косметичні ремонти до 1 вересня", а про серйозну реконструкцію з оновленням інфраструктури, систем енергозабезпечення та інших функціональних елементів для створення сприятливих умов для лікування і навчання.

"Ми хочемо, щоб наші діти росли і вчилися в хороших умовах. Тому ми встановлюємо сонячні батареї в сільських школах, будуємо дитячі садки сучасної архітектури, оснащуємо їх найкращим обладнанням. У Дніпропетровській області будуть найкращі в країні дитсадки і школи", - запевнив голова ОДА.

Ще один пріоритет команди ОДА - відновлення медичних установ Дніпропетровської області. За планом, упродовж 2017-2018 рр. буде відремонтовано 39 лікарень і санаторіїв як місцевого, так і обласного значення. Зокрема, обласна клінічна лікарня ім. Мечникова, Центр матері та дитини ім. Руднєва, Клінічний онкологічний диспансер та інші. На базі лікарні ім. Мечникова також буде створено спеціалізований Центр діагностики та реабілітації постраждалих у зоні АТО.

За словами Валентина Резніченка, реалізація таких масштабних проектів стала можливою завдяки впровадженню механізмів децентралізації. "Курс Петра Порошенка на децентралізацію надав органам місцевої влади необхідні ресурси для відродження регіонів. Завдання нашої команди в ДніпрОДА - визначати пріоритети, формулювати чіткі плани і домагатися їх виконання. Відновлення соціальної інфраструктури є одним із найбільших наших пріоритетів", - зазначив голова ДніпрОДА.

Нагадаємо, 2 серпня Валентин Резніченко відкрив відремонтований дитячий садок у селі Знаменівка. Новий сучасний садочок прийматиме 80 дітей. Усього за останні два роки в Дніпропетровській області було створено 2,5 тис. нових місць у дитячих садках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram