ГоловнаСуспільствоЖиття

Відео дня. "Богдану через місяць було б вісім"

Про сім'ю Медведєвих з Мар'їнки LB.ua писав у листопаді минулого року. Герої матеріалу Тетяна, її старенька мама і двоє синів - старший Сашко і молодший Богдан - мешкали на той час у пошкодженому ударною хвилею будинку в 15-кілометровій зоні активних бойових дій. 2014 року в їхнє подвір'я влучив снаряд. Злякавшись, хлопчики тиждень просиділи в підвалі, куди мама приносила іграшки. Молодший Богдан (тоді йому було 5,5 року) почав заїкатися і припинив самостійно користуватися туалетом. На момент зустрічі з кореспондентом LB.ua його мовлення нагадувало мовлення дворічної дитини. А мама щодня просиджувала під шкільним кабінетом до закінчення уроків, щоб будь-якої миті повести хлопчика в туалет - вчителька відмовлялася це робити.

У лютому 2017 року сім'я пережила трагедію: бабуся, яка не могла самостійно пересуватися, і Богдан загинули в пожежі. Хлопчик не дожив до 8 років місяць. Тетяна повела старшого сина в школу, залишивши Богдана вдома з бабусею. Пожежники припускають, що з печі вогонь перекинувся на підлогу і стіни.

Фото: стоп-кадр

Вогонь зробив будинок Медведєвих непридатним до проживання. Сьогодні Тетяна і старший син Сашко живуть у покинутій чужій хаті. Але восени туди повернуться господарі, і жінка з дитиною залишаться без даху над головою.

Під час збройних дій на Донбасі постраждало близько мільйона дітей, вони потребують гуманітарної допомоги. 200 тисяч дітей живуть упритул до 15-кілометрової зони до передової.

Фото: стоп-кадр

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram