ГоловнаСуспільствоВійна

Прокуратура оголосила "міністру фінансів ДНР" про підозру в фінансуванні тероризму

Катерина Матющенко перебуває на окупованій території.

Прокуратура оголосила "міністру фінансів ДНР" про підозру в фінансуванні тероризму

Прокуратура Донецької області оголосила про підозру "міністру фінансів ДНР" Катерині Матющенко.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Фейсбуці.

"«Міністру фінансів терористичної організації «ДНР» оголошено підозру в фінансуванні тероризму та вчиненні дій з метою зміни меж території та державного кордону України", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що 38-річна уродженка Донецька в листопаді 2014 року добровiльно вступила до лав терористів і зайняла посаду так званого "міністра фінансів". Матющенко виконувала функції контролю за використанням т.зв. "бюджетних коштів і позабюджетних фондів ДНР", за рахунок яких фінансуються, зокрема, "установи силового блоку".

"Усвідомлюючи, що грошові активи будуть використані для цілей бойовиків, у тому числі для насильницької зміни меж території та державного кордону України, ... підозрювана продовжує працювати на терористів, забезпечуючи своїми діями фінансування терористичної діяльності", - наголошено в повідомленні.

Оскільки Матющенко перебуває на тимчасово окупованій території, про підозру їй було оголошено заочно - за ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, скоєних із метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України) та ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в червні суд заочно виправдав "голову верховного суду "ДНР" Едуарда Якубовського в зв'язку з недоведеністю злочину.

Раніше суд заочно засудив "міністра внутрішніх справ ДНР" Олексія Дикого до 12 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram