ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ЛНР" засудили двох громадян до 12 і 14 років в'язниці за "держзраду"

Один із засуджених - луганський блогер Едуард Неделяєв.

Бойовики "ЛНР" засудили двох громадян до 12 і 14 років в'язниці за "держзраду"
Фото: lugansk-online.info

Бойовики терористичного угруповання "ЛНР" військовим судом засудили двох громадян України за "державну зраду"

Про це повідомляє "ДонПресс".

28 липня закінчився суд над луганським блогером Едуардом Неделяєвим, відомим у соцмережах під ніком Edward Ned, який писав про те, що насправді відбувається на окупованих територіях. Його засудили до 14 років позбавлення волі.

У "документах" суду бойовики вказали, що Неделяєв, "користуючись соціальними мережами і месенджерами, поширював у мережі Інтернет негативну інформацію про жителів ЛНР, яка принижувала честь і гідність громадян, намагався розпалити ненависть і ворожнечу до російської нації". Також блогера звинуватили у шпигунстві.

Окрім того, до 12 років позбавлення волі в "ЛНР" засудили невстановлену жінку - місцеву жительку. На офіційному сайті "ЛНР" вказано лише її ініціали.

У тексті "документа" сказано, що "військовий суд ЛНР засудив громадянку В. до 12 років позбавлення волі за вчинення державної зради шляхом передачі представникам іноземної розвідки відомостей військового характеру".

Нагадаємо, Росія не видала Україні бойовика "ДНР" Погодіна, який застрелив беззбройного 17-річного воротаря "Авангарду" Степана Чубенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram