ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві за підозрою в педофілії затримали дворазового олімпійського чемпіона з Австрії

Вирішується питання про екстрадицію Зайзенбахера.

У Києві за підозрою в педофілії затримали дворазового олімпійського чемпіона з Австрії
Фото: YouTube

Правоохоронці у Києві у вівторок, 1 серпня, затримали дворазового олімпійського чемпіона з дзюдо, громадянина Австрії Петера Зайзенбахера. Про це повідомив земельний кримінальний суд Відня, передає DW.

В Національній поліції України також заявили про затримання 57-річного австрійця в Києві, не називаючи водночас його імені.

Зайзенбахера підозрюють у розбещенні неповнолітніх і зловживанні службовим становищем. За інформацією прокуратури Відня, в період з 1997 по 2004 рік він, будучи тренером із дзюдо, здійснював дії сексуального характеру щодо трьох на той момент неповнолітніх дівчат. Згідно з австрійським законодавством, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від одного до десяти років.

Останнім часом Зайзенбахер перебував у міжнародному розшуку після того, як в грудні 2016 року без поважних причин не з'явився за викликом до земельного суду Відня. Після цього був виданий ордер на його арешт і запущена процедура розшуку.

Фото: npu.gov.ua

Як повідомляють у Нацполіції, розшукуваний з метою уникнення кримінальної відповідальності в грудні 2016 року втік в Україну, де і працював до сьогодні.

У суді повідомили, що вже направили українським офіційним органам подання на екстрадицію підозрюваного до Австрії.

За словами прес-секретаря суду, операція із затримання Зайзенбахера стала можливою завдяки координації дій між правоохоронцями Австрії, України та Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram