ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві викрили шахраїв, які намагалися заволодіти нерухомістю на 118 млн гривень

Одного з учасників афери взяли під варту.

У Києві викрили шахраїв, які намагалися заволодіти нерухомістю на 118 млн гривень

У Києві правоохоронці викрили схему, за якою зловмисники незаконно заволоділи майновим комплексом вартістю понад 118 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

Поліцейські встановили, що зловмисники зібрали пакет підроблених документів, на підставі яких зареєстрували за собою право власності на майновий комплекс у Дарницькому районі.

Слідчі порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 205-1 (підробка документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб - підприємців), ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу. Одного з учасників афери взяли під варту.

"Аферисти настільки «чисто» зробили свою справу, що навіть не сподівалися, що їхню «угоду» буде викрито і вони стануть фігурантами кримінального провадження. Однак оперативники і слідчі встановили кожен «крок» до заволодіння майновим комплексом. Окрім того, встановили і місце перебування одного з учасників злочину і згодом доставили його до слідчого відділу", - повідомили в поліції.

Затриманому повідомили про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

З метою збереження майна на майновий комплекс підприємства було накладено арешт.

Нагадаємо, раніше столична прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо двох квартирних аферистів, які ошукали громадян на 40 млн гривень. Злочинці оформляли нерухомість на підставних осіб і перепродували її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram