ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримчанина Балуха, який вивісив над будинком прапор України, хочуть посадити на 5 років (оновлено)

Рішення "суд" винесе 4 серпня.

Кримчанина Балуха, який вивісив над будинком прапор України, хочуть посадити на 5 років (оновлено)
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Кримського активіста Володимира Балуха, який вивісив над своїм будинком у Криму прапор України, окупанти хочуть посадити на п'ять років.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група в Фейсбуці.

"Сьогодні, 1 серпня, на судовому засіданні у справі Балуха прокурор Корольов зажадав для нього покарання - позбавлення волі терміном на п'ять років і один місяць колонії", - йдеться в повідомленні.

Такого терміну він вимагає за сукупністю статей - українського активіста звинувачують за ч. 1 ст. 222 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів) і ч. 1 ст. 222.1 (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв).

Оновлення. Станом на 16:30 Роздольненський районний суд закінчив розгляд справи. Під час дебатів захисники більш ніж годину зачитували докази невинності Балуха, прокурор Корольов, своєю чергою, обмежився однією хвилиною. Він заявив, що, на його думку, вину доведено повністю.

Рішення "суд" винесе 4 серпня.

Нагадаємо, Володимир Балух - житель села Серебрянка Роздольненського району Криму. Після окупації півострова він публічно висловлювався про те, що включення Криму до складу Російської Федерації є незаконним. На знак протесту в березні 2014 року він вивісив державний прапор України на даху свого будинку. Після цього де-факто влада почала переслідувати його. Згодом прапор зірвали (за припущенням Балуха, ті самі співробітники ФСБ), а самого фермера намагалися звинуватити в крадіжці запчастин від трактора Т-74 і автомобіля ВАЗ.

Пізніше співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок. Балуха засудили до виправних робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram