ГоловнаСуспільствоОсвіта

Списки рекомендованих до зарахування у ВНЗ на бюджет оприлюднять о 18:00

Виявлено неточності у присвоєнні сільського коефіцієнта.

Списки рекомендованих до зарахування у ВНЗ на бюджет оприлюднять о 18:00
Фото: Макс Левин

Міністерство освіти і науки оприлюднить списки абітурієнтів, які отримали рекомендацію до зарахування на місця державного замовлення, о 18:00 1 серпня.

Таке рішення ухвалено на підставі звернень приймальних комісій вищих навчальних закладів з проханням надати їм додатковий час для завершення перевірки правильності нарахування ними сільського коефіцієнта (СК), повідомляють на сайті Міносвіти.

Наприкінці минулого тижня під час верифікації міністерства, яку здійснювали як завершальний етап перевірки достовірності даних абітурієнтів, виявили масові випадки необґрунтованого присвоєння приймальними комісіями вищих навчальних закладів цього коефіцієнта.

Зокрема, Міносвіти виявило великий список навчальних закладів (шкіл), які явно не розташовані на території населених пунктів сільської місцевості, але випускникам приймальні комісії присвоїли СК, що дорівнює 1,02. До такого переліку, наприклад, потрапили навчальні заклади (школи) великих міст - Києва, Івано-Франківська, Львова, Чернігова, Чернівців і т.д. (Список таких шкіл оприлюднено на ДП "ІнфоРесурс").

Міністерство відправило керівникам усіх ВНЗ і директору ДП "Інфоресурс" лист із вимогою усунути порушення та провести повторну верифікацію до 22:00 31 липня.

Вузам дали час до 13:00 1 серпня для завершення всіх перевірок і внесення коректних даних у Єдину державну електронну базу з питань освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram