ГоловнаСуспільствоЖиття

Вищий госпсуд визнав незаконною забудову урочища Бичок у Києві

Справу передано на новий розгляд до господарського суду Києва. 

Вищий госпсуд визнав незаконною забудову урочища Бичок у Києві
Фото: Макс Требухов

Вищий господарський суд скасував рішення суду перших інстанцій про законність забудови урочища Бичок в Національному природному парку "Голосіївський" у Києві.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"Завдяки активній участі Генеральної прокуратури України від 26 липня 2017 року Вищим господарським судом України скасовано рішення судів першої та апеляційної інстанцій в частині відмови в задоволенні позовних вимог Національного природного парку "Голосіївський", а справу передано на новий розгляд до господарського суду міста Києва", - сказано в ньому.

Згідно з повідомленням, 2010 року Київська міська рада поза волею справжнього власника передала в оренду товариству з обмеженою відповідальністю "Авеста-Буд" під забудову майже 3 га земель природно-заповідного фонду, що входять у межі Національного природного парку "Голосіївський".

 

При цьому законодавством установлено, що на земельних ділянках природно-заповідного фонду забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає на стан природних комплексів або перешкоджає його використанню за цільовим призначенням, такі землі можуть вилучатися лише за погодженням Верховної Ради.

З огляду на зазначені порушення, прокуратура Києва вступила в судовий розгляд справи за позовом Національного природного парку "Голосіївський" та громадської організації "Корчувате - наш дім" про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, розташованої у Голосіївському районі Києва на Столичному шосе (урочище Бичок), і повернення земельної ділянки.

Водночас суди першої та апеляційної інстанцій не підтримали позицію позивачів і прокуратури й відмовили в задоволенні позовних вимог.

"Послідовно відстоюючи інтереси держави, прокуратура Києва судові рішення оскаржила в касаційному порядку", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, після рішення Вищого господарського суду України Києву почали повертати Жуків острів.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram