ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські пілоти "наосліп" посадили пошкоджений градом літак в Стамбулі

Захід на посадку показували по всім турецьким каналах.

Українські пілоти посадили наосліп літак, пошкоджений градом, в стамбульському аеропорту "Ататюрк".

Про це повідомляє інженер-пілот Олег Лунгул.

"Вчора в Стамбулі був ураган і град з куряче яйце. Літак турецької компанії Atlasglobal, пілотований українськими пілотами, потрапив у град. Внаслідок стихії повністю розбило кок, переднє скло дуже постраждало, автопілот, автотраст. Український екіпаж і дві турецькі стюардеси проявили мужність у процесі цього інциденту. Капітан посадив (літак - ред.) наосліп, створив кренчик і дивився тільки через кватирку, не відкриваючи її", - написав Лунгул.

За його словами, коли пілот посадив літак, йому аплодував весь перон аеропорту "Ататюрк". Пілоти інших літаків блимали фарами і просто приходили на борт потиснути руку.

"На всіх турецьких каналах показували заходження на посадку, і коли хлопці приїхали в готель, то ми всі і працівники готелю вийшли та аплодували їм. Це дійсно гідне поваги", - додав Лунгул.

Інцидент стався у четвер, 27 липня, у другій половині дня. За даними ЗМІ, того дня від граду постраждали чотири літаки. Шторм тривав близько години. Повідомляється, що град був розміром з волоський горіх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram