ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові відкрили управління НАБУ для боротьби з корупцією в зоні АТО

Юрисдикція управління поширюється на Харківську, Сумську, Дніпропетровську, Запорізьку області та зону АТО.

У Харкові відкрили управління НАБУ для боротьби з корупцією в зоні АТО
Фото: Сергей Нужненко

У Харкові відкрили територіальне управління Національного антикорупційного бюро, яке буде займатися викриттям корупції на території Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Запорізької областей, а також у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Територіальне управління зараз уже сформовано майже на 80%. Думаю, що через декілька тижнів воно почне свою роботу в повному обсязі", - сказав директор харківського управління Юрій Кравченко.

Директор НАБУ Артем Ситник уточнив, що в штаті Харківського територіального управління 24 людини, в тому числі 16 детективів.

"У територіального управління немає всіх необхідних підрозділів для проведення автономних розслідувань - немає Управління спеціальних операцій, оперативно-технічного управління. Але детективи, які тут працюють, мають у своєму розпорядженні можливість за необхідності звернутися до Київського управління і організувати роботу на місцях", - сказав Ситник.

Він також наголосив, що при визначенні "больових точок" у цих регіонах теруправління розраховує на взаємодію з громадськістю.

"Ми розраховуємо, що після відкриття цього управління відразу ж піде комунікація з місцевим активом, ми почнемо отримувати інформацію про те, які є основні проблеми... Перше і головне завдання територіального управління - це комунікація з місцевою громадськістю, з місцевими органами влади, з місцевими засобами масової інформації, щоб правильно визначити орієнтири і пріоритети в конкретно взятому регіоні", - сказав Ситник.

Він також повідомив, що 4 серпня територіальне управління НАБУ відкриють в Одесі.

Нагадаємо, в червні НАБУ і Федеральне бюро розслідувань США підписали меморандум про співпрацю ще на два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram