ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція закупила електронні браслети стеження за ціною 53,8 тис. гривень у 2015 році

Інформації про більш ранні закупівлі правоохоронці не мають.

Нацполіція закупила електронні браслети стеження за ціною 53,8 тис. гривень у 2015 році
Электронный браслет
Фото: kotsubynske.com.ua

Національна поліція закупила електронні браслети стеження 3М Two-Piece GPS, виготовлені ізраїльською компанією 3М, за ціною 53,8 тис. гривень за одиницю.

Про це йдеться у відповіді Нацполіції на відповідний запит.

"Наприкінці 2015 року Національна поліція додатково придбала 100 комплектів електронних засобів контролю вартістю 53,8 тис. гривень за одиницю", - йдеться в повідомленні.

У Нацполіції стверджують, що не має інформації про більш ранні закупівлі та вартість електронних браслетів стеження.

Правоохоронці використовують для контролю за підозрюваними і обвинуваченими 97 електронних браслетів стеження з 506, що є на балансі.

Нагадаємо, 26 липня Генеральна прокуратура і Служба безпеки провели обшук у постачальника електронних браслетів стеження - представництві ізраїльської фірми Benish GPS у Києві.

У 2013 році ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник, затриманий за хабар, зміг зняти електронний браслет і втік з-під домашнього арешту. Пізніше його вдалося затримати.

У квітні 2014 року затриманий під час штурму Харківської ОДА активіст Антимайдану Гнат Кромський, відомий як "Топаз", зрізав браслет і також втік. Пізніше його затримали при спробі перетнути кордон з Росією.

У жовтні того ж року командир "Беркута" Дмитро Садовник, підозрюваний у масових убивствах на Майдані, зняв браслет і теж утік з-під арешту. Його не вдалося затримати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram