ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму пропадало світло через відключення "енергомоста" (оновлено)

Без світла залишилися Сімферополь, Керч, Ялта, Судак, Феодосія і Севастополь.

У Криму пропадало світло через відключення "енергомоста" (оновлено)
Фото: atom.gov.ua

У п'ятницю в анексованому Криму залишилися без електрики Сімферополь, Керч, Ялта, Судак, Феодосія і Севастополь.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на місцевих жителів.

Причини поки що не відомі, на сайті "Крименерго" інформації немає.

Раніше, в п'ятницю, 28 липня, в семи регіонах анексованого Криму сильний вітер і дощ залишили без електрики декілька населених пунктів. Про це повідомляли на офіційному сайті "Крименерго". За даними енергетиків, населені пункти залишилися без електрики вночі через аварії, спричинені негодою.

Зокрема, без світла залишилися низка населених пунктів у Бахчисарайському, Сакському, Сімферопольському, Роздольненському, Красногвардійському та Совєтському районах Криму, а також частково Ялта.

Оновлення. На 15:40 повідомляють, що ПАТ "ФСК ЄЕС" поінформувало про включення всіх ліній електропередачі, що постачають Крим, пише "Интерфакс".

"Усі лінії вже включені, йде набір навантаження ... У мережах 220 і 500 кВ в Краснодарському краї спрацювала протиаварійна автоматика. Це спричинило відключення споживачів приєднаних мереж. Протиаварійна автоматика спрацювала штатно. Коротких замикань і помилок персоналу в мережах, що забезпечують електропостачання Криму, також не виявлено", - повідомили в прес-службі компанії.

При цьому в російському Міненерго зазначили, що о 14:55 були включені дві з чотирьох ліній 220 кВ: "Тамань - Камиш-Бурун" і "Тамань - Кафа 2 ланцюг".

Нагадаємо, в листопаді 2015 року в результаті підриву опор ліній електропередачі в Херсонській області було призупинено електропостачання Криму з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram