ГоловнаСуспільствоЖиття

Долю заправки на Ревуцького в Києві, проти якої виступають місцеві жителі, вирішить суд

Кличко пообіцяв юридичну підтримку протестувальникам.

Долю заправки на Ревуцького в Києві, проти якої виступають місцеві жителі, вирішить суд
Фото: facebook.com/merkieva

Влада Києва домовилися з компанією "ОККО" про призупинення будівництва автозаправної станції по вулиці Ревуцького, проти якої виступають місцеві жителі.

Про це повідомляють на сайті Київміськадміністрації.

Мер Києва Віталій Кличко підкреслив, що ситуація дуже складна. Представники забудовника наполягають, що всі отримані документи на будівництво - законні, але, з іншого боку, є представники громади, які категорично проти заправки.

Кличко зазначив, що дозвіл на будівництво видала Державна архітектурно-будівельна інспекція. "Скасувати цей дозвіл я не маю законного права. Але ми допоможемо активістам скласти документи для звернення до суду. Ми повинні працювати виключно в рамках законодавства. У цьому конфлікті суд повинен поставити крапку. І ми будемо надавати юридичну підтримку", - сказав Кличко.

На час судового розгляду будівництво буде зупинено.

Конфлікт навколо будівництва на Ревуцького триває вже кілька місяців. Там пройшло кілька мітингів, деякі з них завершилися бійкою.

Мережа АЗС "ОККО" входить до складу концерну "Галнафтогаз". Мажоритарним акціонером концерну є Віталій Антонов, серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram