ГоловнаСуспільствоЖиття

Держгеокадастр підтвердив самозахоплення земель Чкаловського скверу в Києві

Керівництво інституту, який будує на землях скверу житловий будинок, викликали для пошуку законного рішення.

Головне управління Держгеокадастру в Київській області визнало незаконним захоплення частини земель Чкаловського скверу в Києві, на яких ведеться будівництво багатоповерхового будинку. Відповідь на офіційне звернення активістів опублікувала в фейсбуці депутат Київради Ольга Балицька.

Нагадаємо, під час будівництва Інститутом геологічних наук НАН України на сусідній зі сквером ділянці багатоповерхового житлового будинку частину земель Чкаловського скверу було самовільно захоплено й обгороджено парканом. Паркан знесли місцеві жителі. А земельна комісія Київради вимагала зупинити будівництво. Провівши перевірку за запитом Балицької Держгеокадастр виявив можливе нецільове використання земель скверу і їх самозахоплення.

"Крім того, фактична площа обгородженої земельної ділянки перевищує сукупну площу земельних ділянок (на які видано дозвіл на будівництво, - ред.) орієнтовно на 0,08 га, в чому вбачається самовільне зайняття земельної ділянки", - йдеться у висновку Держгеокадастру.

У зв'язку з цим представників забудовника житлового комплексу "Молодіжний", який зводять поряд зі сквером, і керівництво Інституту геологічних наук викликали "для прийняття рішення відповідно до закону".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram