ГоловнаСуспільствоПодії

Біля посольства Росії в Києві пройшла 13 акція з вимогою знайти викрадених активістів у Криму

З моменту анексії Криму Росією зникли 44 кримчани.

Біля посольства Росії в Києві 26 липня відбулася 13 акція під назвою "Де Ервін?" з вимогою знайти зниклих і викрадених людей у Криму.

Як зазначає "Крим.Реалії", з моменту анексії Криму Росією зникли 44 кримчани. 17 людей знайшли, 19 досі вважаються зниклими безвісти, 6 знайшли мертвими, ще двоє перебувають у місцях позбавлення волі.

Кримська правозахисна група передбачає, що викрадення скоїли російська влада або підконтрольні їй парамілітарні групи. Влада Криму де-факто визнає випадки зникнення, але заперечує свою причетність до них.

Акцію названо за іменем члена виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервіна Ібрагімова. Його викрали невідомі в Бахчисараї 24 травня 2016 року. Камера відеоспостереження зафіксувала, як двоє людей у формі російських дорожніх інспекторів зупинили машину Ібрагімова і затягли його у свій мікроавтобус.

За фактом викрадення Ібрагімова Прокуратура АРК в Україні порушила кримінальну справу за статтею 115 КК ("Умисне вбивство"). Слідчий комітет РФ також порушив справу за пунктом "а" частини 2 статті 126 КК ("Викрадення людини"). Жодного прогресу в розслідуванні немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram