ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Одеси підірвали "копійку" (оновлено)

Від автомобіля залишився лише каркас.

У центрі Одеси підірвали "копійку" (оновлено)

У центрі Одеси по вул. Жуковського, 33 вибухнув і повністю вигорів автомобіль ВАЗ 2101.

Як повідомляє у фейсбуці поліція області, повідомлення про вибух надійшло о 10:25 понеділка.

Автомобіль зареєстрований на 68-річного жителя Дніпропетровська.

Місцеве видання grad.ua з посиланням на поліцію пише, що автомобіль був обладнаний газовою установкою.

Оновлення. Вибухотехніки дійшли висновку, що машину підірвали.

"За характерними пошкодженнями зазначеного автомобіля чітко визначається місце вибуху - це район заднього лівого пасажирського місця. Попередньо встановлено, що вибух зазначеного автомобіля стався в результаті дії безоболонкового вибухового пристрою. Тротиловий еквівалент підірваного заряду становить близько 600 грамів. Встановлюється тип вибухової речовини", - уточнили в поліції.

Фото: facebook.com/gunp.odessa

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, попередня правова кваліфікація ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій повідомляють про ще один спалах автомобіля - в ніч на суботу по вулиці Рішельєвській, яка розташована за півтора квартали від місця, де підірвали "копійку".

"23 липня о 3:31 в Службу порятунку «101» надійшло повідомлення, що в Приморському районі на вулиці Рішельєвській сталося загоряння автомобіля. До місця виклику о 3:36 прибули перші пожежно-рятувальні підрозділи. Було встановлено загоряння автомобіля у дворі житлового будинку орієнтовно на площі 3 кв. м. Пожежу о 3:42 було локалізовано та о 3:49 повністю ліквідовано. В результаті пожежі вогнем пошкоджено автомобіль на площі 3 кв. м. Причину пожежі встановлюють", - сказано в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram