ГоловнаСуспільствоВійна

Грушника Єрофєєва, який "наговорив зайвого", убили в Росії, - Агєєв

Звільнений за обміном капітан ГРУ "наговорив зайвого".

Грушника Єрофєєва, який "наговорив зайвого", убили в Росії, - Агєєв
Фото: EPA/UPG

Російський військовий Віктор Агєєв, затриманий у складі диверсійної групи біля Жолобка 24 червня, стверджує, що капітана ГРУ Генштабу РФ Євгена Єрофєєва вбили на території Росії.

Про це полонений росіянин Агєєв заявив в інтерв'ю "Новой газете".

"А ти чув, що сталося з грушником Єрофєєвим, коли він повернувся? Його просто прибрали. Убили", - сказав він кореспонденту видання. «Звідки ти знаєш?» - «Я знаю точно... Усі знають".

На запитання, звідки інформація, Агєєв заявив, що знає про це точно, тому що "про це всі говорять: і там, і тут, по цей бік".

"Усі знають, що з ним це зробили. Тому що наговорив зайвого", - зазначив російський військовий.

Нагадаємо, двох російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, яких 2015 року українські військові взяли в полон на Донбасі, обміняли на Надію Савченко в травні 2016 року.

Єрофєєв і Александров мали відбувати 14-річне покарання в українській в'язниці за ведення агресивної війни проти України, участь у терористичній групі і за терористичний акт.

Як повідомляли, Служба безпеки України організувала в суботу зустріч російського військовослужбовця Віктора Агєєва, затриманого на Донбасі, з його матір'ю. Світлана Агєєва приїхала в Україну 21 липня. При цьому прикордонники як виняток впустили матір військового за внутрішнім російським паспортом.

Агєєва утримують у СІЗО Старобільська. Йому і трьом іншим бойовикам, які разом з ним потрапили в полон, обрано запобіжний захід за статтею "Терористичний акт". Справу за статтею "Терористичний акт" розслідує слідчий відділ управління СБУ Луганської області, а процесуальне керівництво здійснює Військова прокуратура України.

Віктор Агєєв - військовослужбовець-контрактник ЗС РФ. Однак Міноборони Росії офіційно відмовилося від нього, стверджуючи, що Агєєв не перебував на службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram