ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція впіймала вбивць голови нікопольського осередку партії "Відродження" (оновлено)

Ними виявилися четверо місцевих жителів.

Поліція Дніпропетровської області затримала чотирьох підозрюваних у вбивстві 70-річного Миколи Бондаренка, підприємця і голови Нікопольської районної організації політичної партії "Відродження".

Його застрелили вночі 30 травня біля одного з кафе Нікополя разом з 45-річним сторожем, який працював неподалік. Після вбивства нападники забрали машину підприємця і на ній вирушили до його дому, де важко поранили дружину вбитого. При цьому злочинці не пограбували будинок.

Як стало відомо LB.ua, 20 липня поліція затримала підозрюваних. Це молоді чоловіки, мешканці Нікополя і одного із сусідніх сіл.

У затриманих знайшли пістолет Макарова.

Бондаренко був депутатом Нікопольської районної ради п'яти скликань, вів активну депутатську і громадську діяльність і у своєму селі Червоногригорівка, і в усьому районі, з 2014 року очолював районну організацію партії "Відродження".

Оновлення. В.о. начальника поліції Дніпропетровської області Олег Грозь повідомив подробиці злочину.

За його словами, операція затримання вбивць відбулася 19 липня. Одного затриманого взяли просто з трактора, на якому він працював.

"Четверо із затриманих - жителями Червоногригорівки. Вони добре знали своїх жертв. Один чоловік - мешканець Нікополя. Щодо віку затриманих, то це молоді люди 1985, 1986, 1991, 1993 і 1994 народження. Вже встановлено, що незадовго до вбивства вони скоїли розбійний напад на одне приватне підприємство. На щастя, там обійшлося без людських жертв. Із сейфа злодії тоді забрали 20 тисяч гривень. Слідчі з'ясували, що вбивство підприємця за 5000 доларів замовив одному із затриманих місцевий підприємець. Далі злочинці діяли на свій розсуд", - повідомив він.

Під час обшуку за місцем проживання і роботи одного із затриманих було вилучено велику кількість зброї, в тому числі ручну гранату, схожу на РГ-42, гранату РГД-5 і запал УЗРГ, пістолет ПМ з глушником, карабін "Сайга", магазин, мисливський ніж з дерев'яною руків'ям і велику кількість патронів різного калібру (26 набоїв калібру 9 мм, 110 патронів калібру 7,62 мм, 108 патронів калібру 7,62 мм, 80 набоїв до мисливської зброї та 19 набоїв калібру 5,45 мм).

Кримінальне провадження розслідують за п.п.1,6,12 ч.2 ст. 115 (подвійне вбивство), ч.2 ст.15 п.6 ч.2 ст.115 (замах на вбивство), ч.4 ст.187 (розбій), ч.3 ст.289 (викрадення автомобіля) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram