ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули п'ятеро військових, вісім поранені

Бойовики 29 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

За добу на Донбасі загинули п'ятеро військових, вісім поранені
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 29 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. У відповідь сили АТО застосовували зброю 16 разів.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

У результаті п'ятеро бійців загинули, вісім отримали поранення.

Після 18:00 четверга терористи посилили активність на Донецькому напрямку. Починаючи з 19:00 і практично до 23:00 з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї бойовики чотири рази з різних напрямків обстрілювали позиції сил АТО в Авдіївці. Українські військові відкривали у відповідь вогонь і змушували бойовиків припинити обстріли.

Наприкінці доби з мінометів і гранатометів терористи обстрілювали опорні пункти ЗСУ біля шахти Бутівка. Відзначають, що сили АТО відкрили вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

"У цьому вогневому протистоянні один наш військовий загинув, один отримав поранення", - зазначили в штабі.

На Луганському напрямку близько 22:00 бойовики порушили режим перемир'я поблизу Станиці Луганської, а на Донецькому - біля селища Водяне.

Нагадаємо, близько 5:00 четверга бойовики обстріляли Красногорівку з танків. Окрім того, волонтери повідомили про обстріли з "Градів" і артилерії біля Красногорівки та Мар'їнки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram