ГоловнаСуспільствоВійна

Власників автовокзалу Миколаєва підозрюють у фінансуванні "ДНР"

Суд заарештував документи підприємства.

Власників автовокзалу Миколаєва підозрюють у фінансуванні "ДНР"
Автовокзал "Николаев"
Фото: "Преступности.Нет".

Власників автовокзалу Миколаєва запідозрили у фінансуванні терористичної організації "ДНР", зокрема шляхом придбання акцій, що належать ВАТ "Донецьке обласне підприємство автобусних станцій", на суму близько 1,4 млн гривень.

Про це свідчить рішення Центрального районного суду Миколаєва від 3 травня, передає "112 Україна".

Зазначають, що в серпні минулого року було зареєстровано кримінальне провадження за фактом того, що в липні посадові особи ПрАТ "Миколаївське обласне підприємство автобусних станцій" (ПрАТ "МОПАС") з метою фінансування невстановлених представників терористичної організації "ДНР" уклали за попередньою змовою з представниками ТОВ "Віктва" договір купівлі-продажу цінних паперів ЗАТ "СК Фенікс - ДОН" в кількості 150 тис. штук, що належать ВАТ "Донецьке обласне підприємство автобусних станцій" і є на обліку в депозитарній установі ТОВ "Українська інвестиційна депозитарна компанія" на суму понад 1,4 млн гривень.

З липня по грудень 2014 року посадові особи ЗАТ "МОПАС" перерахували 1 млн 451 тис. 100 гривень на банківські рахунки ТОВ "Віктва" в інтересах ЗАТ "СК Фенікс - ДОН", фактичні керівники і діяльність яких пов'язана з фінансуванням і матеріальним забезпеченням терористичних організацій, які діють зараз на непідконтрольній українській владі території Донецької області і ведуть бойові дії проти сил АТО.

Також у судовому рішенні вказано, що у квітні цього року в рамках розслідування було проведено обшук в приміщенні Миколаївського міжміського автовокзалу, в офісних приміщеннях ПрАТ "МОПАС", під час якого було виявлено та вилучено документи, які доводять причетність посадових осіб фірми до фінансування "ДНР".

Оскільки папери можуть бути використані в подальшому як доказ злочину, слідство звернулося до суду з клопотанням про їх арешт.

Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура викрила схему фінансування бойовиків "ДНР". Слідчі встановили низку підприємств, зареєстрованих на підконтрольній Україні території, які за фіктивними договорами переказували вигаданим фізичним особам гроші, що їх потім великими сумами знімали жителі ОРДЛО. За два місяці так було виведено понад 116 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram