ГоловнаСуспільствоЖиття

У мешканки Львова суд конфіскував бійцівського пса, який вкусив дитину

Жінка вигулювала у дворі будинку собаку потенційно небезпечної породи без намордника.

У мешканки Львова суд конфіскував бійцівського пса, який вкусив дитину
стаффордширский терьер
Фото: vetinfo.com.ua

Сихівський районний суд Львова конфіскував у власників собаку бійцівської породи, яка під час прогулянки вкусила дитину.

Рішення опубліковано в єдиному держреєстрі судових рішень 18 липня, повідомляє Zaxid.net.

"Інцидент стався у травні. Жінка вигулювала у дворі будинку собаку потенційно небезпечної породи - американського стафордширського тер'єра - без намордника, внаслідок чого собака вкусила за ногу хлопчика, заподіявши шкоди його здоров'ю", - йдеться в постанові суду.

Сама ж господиня заявила, що собака не кусав хлопчика, а лише подряпав його лапою, оскільки хлопчик наїхав самокатом на хвіст тварини.

Однак суддя Дмитро Теслюк вирішив, що жінка все-таки порушила правила утримання собак, і призначив їй штраф у розмірі 85 гривень з конфіскацією тварини.

У суді пояснили, що після рішення про конфіскацію тварин передають у ЛКП "Лев". Водночас у ветцентрі повідомили, що таких випадків у них ще не було.

Нагадаємо, минулого року міськрада Львова затвердив нові правила поводження з домашніми тваринами. Згідно з правилами, американського стафордширського тер'єра вказано в переліку порід собак, власники яких зобов'язані вигулювати їх тільки в намордниках. Крім того, власники таких собак повинні мати страховий поліс на випадок заподіяння шкоди третім особам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram