ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули двоє військових, четверо поранені

Бойовики 23 рази порушили режим припинення вогню.

За добу на Донбасі загинули двоє військових, четверо поранені
Фото: Макс Левин

За минулу добу обстановка в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загострилася. Бойовики 23 рази порушили режим припинення вогню. В результаті двоє українських військових загинули, четверо отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

"Найгарячіше" було на Донецькому напрямку. Починаючи з 17:50 і фактично до 22:00 бойовики з боку Ясинуватої та Яковлівки з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї били по позиціях ЗСУ в районі Авдіївки. Близько 21:00 двічі з танків накривали опорні пункти в Красногорівці.

Також у другій половині дня, терористи двічі обстріляли і житлові квартали Авдіївки. В результаті вибуху міни калібру 82 мм двоє мирних жителів отримали поранення. А в результаті обстрілів опорних пунктів ЗСУ з мінометів і гранатометів неподалік селищ Зайцеве і Невельське загинули двоє військовослужбовців.

На Луганському напрямку під ворожим вогнем зі стрілецької зброї виявилися українські позиції в районі селищ Донець і Станиця Луганська.

Сили АТО 14 разів відкривали вогонь у відповідь, використовуючи в основному стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що "ДНР" і "ЛНР" створюють "державу Малоросія" зі столицею в Донецьку і "історико-культурним центром" - в Києві. Пізніше представники "ЛНР" спростували заяву ватажка "ДНР".

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко назвав "державу Малоросію", оголошену Захарченком, "хворою фантазією російської маріонетки". А секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що такі заяви сепаратистів є ще одним аргументом на користь ухвалення закону про деокупацію Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram