ГоловнаСуспільствоЖиття

У "верховному суді" окупованого Криму оскаржили його ж рішення про заборону Меджлісу

Адвокат подав заяву "про перегляд судового акта за нововиявленими обставинами".

У "верховному суді" окупованого Криму оскаржили його ж рішення про заборону Меджлісу
Николай Полозов

Адвокат Микола Полозов оскаржив у "верховному суді" окупованого Росією Криму його ж рішення про заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це адвокат повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

"Сьогодні я подав заяву про перегляд рішення з приводу заборони Меджлісу кримськотатарського народу в зв'язку з Наказом Міжнародного суду ООН", - написав Полозов.

Він також опублікував заяву "про перегляд судового акта за нововиявленими обставинами".

Фото: twitter.com/nikolai_polozov

Нагадаємо, 26 квітня 2016 року підконтрольний Росії "верховний суд" Криму заборонив Меджліс, визнавши його екстремістською організацією. Ініціатором процесу була так званий "прокурор" Криму Наталія Поклонська, яка заявила, що Меджліс нібито співпрацює з організацією "Хізб ут-Тахрір", визнаною в РФ терористичною. Після цього Меджліс і Курултай перейшли в режим надзвичайного стану, а центральний офіс Меджлісу вирішили перенести в Київ.

У вересні Верховний суд Росії визнав законною заборону Меджлісу.

19 квітня 2017 року Міжнародний суд ООН закликав РФ скасувати заборону Меджлісу і гарантувати права кримських татар і українців на території півострова. 22 квітня "влада" Криму заявила, що не має наміру переглядати рішення, а кримські татари нібито мають можливість створювати громадські структури для відстоювання і просування своїх інтересів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram