ГоловнаСуспільствоВійна

Німеччина і Франція засудили заяву Захарченка про створення "Малоросії" (оновлено)

Берлін і Париж очікують, що Росія теж оперативно засудить ці дії.

Німеччина і Франція засудили заяву Захарченка про створення "Малоросії" (оновлено)

Уряд Німеччини засудив заяву ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про заснування "держави Малоросія".

"Цей крок повністю неприйнятний. Захарченко не має повноважень говорити від імені цієї частини України", - заявили "Німецькій хвилі" в уряді Німеччини у вівторок, 18 липня.

Берлін очікує, що Росія теж оперативно засудить ці дії і не буде "ані приймати, ані визнавати" нове утворення. Уряд ФРН, як і раніше, переконаний, що вирішення конфлікту на сході України можливе тільки шляхом реалізації Мінських угод.

Оновлення. З аналогічною за змістом заявою виступило і МЗС Франції.

"Ми закликаємо Росію засудити цей факт, який є порушенням Мінських угод і зрадою духу переговорів в нормандському форматі", - цитує "Інтерфакс-Україна" французьке зовнішньополітичне відомство.

У заяві наголошено, що "Франція залишається прихильною до принципу повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в її визнаних міжнародною спільнотою кордонах".

Нагадаємо, вранці 18 липня Захарченко в Донецьку заявив, що "ДНР" і "ЛНР" створюють нову державу замість України. Стверджують, що, крім членів цих терористичних організацій, у церемонії зачитування "конституційного акта нової держави" взяли участь представники 19 регіонів України.

Столицею "Малоросії" оголошено Донецьк. Захарченко заявив, що Київ "залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста".

Пізніше "ЛНР" спростувала свою участь у створенні "держави Малоросія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram