ГоловнаСуспільствоВійна

"ЛНР" спростувала заяву Захарченка про створення "Малоросії"

Луганським бойовикам не повідомили про створення нового "держави".

"ЛНР" спростувала заяву Захарченка про створення "Малоросії"
Фото: lugansk-online.info

Терористична організація "ЛНР" на своєму інформаційному ресурсі спростувала заяву ватажка "ДНР" Олександр Захарченка про створення "держави Малоросія".

Один з керівників "ЛНР" Володимир Дегтяренко заявив, що представники організації не брали участі в засіданні в Донецьку, де виступав Захарченко.

"ЛНР не направляла своїх офіційних делегатів до Донецька для участі в засіданні представників регіонів України. Ба більше, ми навіть не були поінформовані про намір провести цей захід, з нами це питання не узгоджували... Такі рішення можна приймати тільки з урахуванням думки самого народу. Крім того, на сьогодні ми дотримуємося Мінських угод, альтернативи яким немає. Ми готові обговорити це питання в разі надходження пропозицій. Але повторю ще раз, це питання не надходило на розгляд", - сказав Дегтяренко.

Нагадаємо, вранці 18 липня Захарченко в Донецьку заявив, що "ДНР" і "ЛНР" створюють нову державу замість України. Стверджують, що, крім членів цих терористичних організацій, у церемонії зачитування "конституційного акта нової держави" взяли участь представники 19 регіонів України.

Столицею "Малоросії" оголошено Донецьк. Захарченко заявив, що Київ "залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram