ГоловнаСуспільствоЖиття

На Дніпропетровщині ліквідовано конвертцентр з обігом 3,5 млн грн

Під час обшуків поліцейські вилучили кошти на загальну суму 9,4 млн грн.

У Дніпропетровській області співробітники обласного управління захисту економіки спільно з Нацполіцією ліквідували конвертаційний центр з оборотом до 3,5 млн гривень.

Про це інформує прес-служба Нацполіції.

"До складу "конвертаційного центру" входило 10 фіктивних підприємств, які обслуговують суспільства реального сектора економіки регіону. Для документального прикриття злочинної діяльності виготовлялися бухгалтерські документи про нібито виконані роботи або відвантажену продукцію. Для цього використовували реквізити спеціально придбаних фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності. Щоденний оборот "конверта" становив від 1,5 мільйона до 3,5 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

Фото: npu.gov.ua

Під час обшуків поліцейські вилучили кошти на загальну суму 9,4 млн гривень, печатки підприємств, задіяних в "конвертцентрі", десятки чекових книжок, оформлених на підставних осіб, банківські картки, комп'ютерна техніка, флешносії.

Фото: npu.gov.ua

Крім того вилучили записи з відображенням видачі "чорної каси", а також сотні заготовлених чистих аркушів з відбитками печаток фіктивних фірм та підписами підставних осіб.

Фото: npu.gov.ua

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

На рахунки трьох підприємств, на які акумулювалися безготівкові кошти, накладено арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram