ГоловнаСуспільствоВійна

Гройсман закликав ввести миротворців на Донбас

"Вкрай важливою є консолідація міжнародної спільноти і реалізація посиленої миротворчої місії".

Гройсман закликав ввести миротворців на Донбас
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав ввести миротворчу місію на Донбас.

Про це йдеться в його заяві з нагоди Дня українських миротворців.

"Уже четвертий рік як триває російська агресія на території України, від якої щодня гинуть наші солдати і цивільне населення, від якої країна зазнає безпрецедентних людських, інфраструктурних, економічних втрат. У таких умовах наша держава як надійний партнер міжнародних миротворчих місій закликає світову спільноту до врегулювання жахливого конфлікту, який триває в Східній Європі - на українському Донбасі. Ми вдячні міжнародній миротворчій місії ОБСЄ за активну участь у припиненні терористичного акту, однак, як бачимо, російсько-терористичні сили, які окупували частину території нашої держави, ігнорують будь-які домовленості про припинення вогню і відведення важкого озброєння. Тому сьогодні вкрай важлива консолідація міжнародної спільноти і реалізація посиленої миротворчої місії в окремих тимчасово неконтрольованих районах Луганської та Донецької областей", - сказано в зверненні Гройсмана.

Нагадаємо, вранці 23 квітня в Луганській області на території, яку контролює "ЛНР", в результаті вибуху міни загинув американський громадянин.

Увечері того ж дня президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном. Під час бесіди Порошенко запропонував активізувати розгляд питання про розміщення на Донбасі міжнародного миротворчого контингенту під егідою ООН.

25 квітня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що введення миротворців на Донбас не передбачено мінськими угодами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram