ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовий загинув, троє поранені в п'ятницю на Донбасі

Бойовики активізувалися із заходом сонця.

У п'ятницю, 14 липня, бойовики "ДНР" і "ЛНР" на Донбасі здійснили 35 обстрілів позицій Збройних сил України в зоні проведення антитерористичної операції. В результаті один український військовослужбовець загинув і троє отримали поранення.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

Обстріли активізувалися після 18:00.

На Маріупольському напрямку бойовики обстрілювали позиції ЗСУ в околицях Гнутового, Павлополя, Водяного та Кам'янки з мінометів калібру 82 мм і гранатометів, Широкине - з великокаліберних кулеметів, мінометів калібру 120 мм і зенітних установок (тут були поранені двоє бійців), Красногорівку - з танків і мінометів калібру 120 мм, Мар'їнку - з гранатометів.

На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали Авдіївку і шахту Бутівка зі стрілецької зброї і гранатометів. В результаті обстрілу біля Кам'янки поранено одного військового.

Різке збільшення вогневих провокацій в кінці минулої доби зафіксовано на Луганському напрямку. Тут бойовики близько 23 годин зі стрілецької зброї і гранатометів вели вогонь по селищах Донець і Новозванівка. З 82-міліметрових мінометів накривали Кримське. Цієї ночі сталося також бойове зіткнення українських військ з противником. Майже з півночі і до 2 ночі в районі Новотошківського група бойовиків намагалася наблизитися до наших позицій. Саме в цьому бою загинув один український військовий.

Нагадаємо, що 13 липня бойовики 29 разів обстріляли позиції ЗСУ. Двоє військових отримали осколкові поранення поблизу Мар'їнки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram