ГоловнаСуспільствоОсвіта

Порошенко: Львівській академії сухопутних військ не загрожує знищення

"У Харкові готують механіків, а тут готують командирів танків".

Порошенко: Львівській академії сухопутних військ не загрожує знищення
Фото: asv.gov.ua

Президент Петро Порошенко запевнив, що Національній академії сухопутних військ імені Сагайдачного у Львові не загрожує знищення.

Про це він сказав під час відвідин Львівського бронетанкового заводу.

"Зараз нам потрібно більше офіцерів. Ми змушені були перейти на точкову мобілізацію офіцерів, бо офіцерів у Збройних Силах не вистачає. У тому числі офіцерів-танкістів. Тому прийнято рішення підвищити статус харківського факультету до інституту. Але хочу окремо підкреслити: ніяк це не зачепить Львівську академію. Тому що там готують механіків, а тут готують командирів танків. Жодного курсанта, жодного викладача, жодного військового, жодного навчального механізму ніхто не забере з академії. Нам потрібно більше танкістів", - заявив Порошенко.

На його думку, штучний ажіотаж навколо академії створений деякими політиками, щоб потім пропіаритися на віртуальній перемозі.

"І в планах не було і не дозволю ніяких нападок на Львівську академію", - заявив президент.

Нагадаємо, що на початку липня на сайті президента з'явилася петиція "Проти знищення Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного". У ній стверджується, що Міноборони планує перевести одних курсантів академії в Інститут танкових військ у Харкові, інших - у Кам'янець-Подільський національний університет або в Суми. А сама академія нібито повинна стати інститутом морально-психологічного забезпечення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram