ГоловнаСуспільствоЖиття

На несанкціонованому звалищі на території Львова накопичилося понад 4 тис. тонн сміття

Компанія з вивезення сміття "АВЕ Львів" на приписи департаменту ЖКГ не реагує.

У промисловій зоні на західній околиці Львова виникло гігантське несанкціоноване звалище. Станом на 13 липня на перевантажувальній станції компанії з вивезення сміття "АВЕ Львів" на вул. Північній накопичилося понад 4 тис. тонн відходів, які звозять з переповнених сміттєвих майданчиків, повідомляє ZAXID.NET.

Перевантажувальна станція, призначена для тимчасового перевантаження сміття на великі сміттєвози, які повинні відразу вивозити ТПВ на полігони, перетворилася фактично в нове міське звалище.

Заступник мера Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак підтвердив, що на відеозйомці зафіксовано актуальний стан перевантажувальної станції компанії "АВЕ Львів" на вул. Північній.

"На цей час там орієнтовно міститься близько 4 тисяч тонн сміття. Вони вивозять туди постійно сміття замість того, щоб вивозити його за межі міста. Просто з майданчиків вивозить сміття туди. І це неприпустимо, тому що кількість сміття на цьому майданчику постійно збільшується. Якщо вони туди завезли 50 тонн, а вивезли - 20 тонн, то інші залишаються. Вони про це мовчать, інформацію не дають. Але кількість сміття там збільшується щодня", - заявив Сергій Бабак.

За його словами, замість перевантажувальної станції "АВЕ Львів" створила звалище в межах міста, хоча на засіданні держкомісії з надзвичайних ситуацій йшлося про те, що все місто має бути очищене від сміття.

"Все місто - це також і перевантажувальні станції. На інших перевантажувальних станціях все чисто і продезінфіковано", - зазначив заступник голови Львова.

За словами Бабака, Залізнична райадміністрація та департамент ЖКГ Львівської міськради неодноразово направляли приписи "АВЕ" щодо недопущення створення нового сміттєзвалища, але компанія не реагує на них.

Нагадаємо, з 30 червня офіційно вивезення сміття зі Львова координує обладміністрація. Згідно з укладеною угодою, розрахованою на два роки, мерія буде платити за ці послуги 300 млн грн на рік. У четвер, 13 липня, під час виступу перед депутатами Львівської облради голова ЛОДА Олег Синютка підтвердив, що до 14 липня місто очистять від сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram