ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, ще одого поранено за добу на Донбасі

Число обстрілів збільшилося.

Військовий загинув, ще одого поранено за добу на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу незаконні збройні формування на Донбасі 30 разів порушили режим перемир'я. Один український військовий загинув, ще один отримав поранення.

Як повідомляє штаб АТО, вчора відзначали збільшення кількості обстрілів з боку противника фактично на всіх напрямках.

Близько 17:00 і 23:00 на Донецькому напрямку ворог з боку селища Калинове чотири рази бив по військових у Троїцькому з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, БМП. Крім того, бойовики застосували міномети калібру 120 і 82 міліметри. У відповідь сили АТО відкривали вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів. Також на цьому ж напрямку близько 18:00 і 23:00 бандформування обстрілювали опорні пункти ЗСУ в районі Авдіївки.

Ввечері та вночі напруженою ситуація була на Маріупольському напрямку. З мінометів калібру 82 міліметри бойовики відкривали вогонь по селищах Березове і Новомихайлівка. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї били по Красногорівці, Талаківці, Водяному, Гнутовому, Павлополю. Близько 21:00 у результаті обстрілу з 82-міліметрового міномета по одному з опорних пунктів у селищі Мар'їнка отримав поранення український військовий. Увечері з мінометів і кулеметів противник вкотре цілеспрямовано вів вогонь уже по житлових кварталах Мар'їнки, що призвело до пожежі та руйнувань цивільних будівель.

На Луганському напрямку після 18:00 бойовики зі стрілецької зброї і гранатометів тричі били по Новозванівці. А майже о 21:00 випустили 5 мін калібру 120 міліметрів по Станиці Луганській.

Нагадаємо, військовий, який учора загинув, отримав важкі поранення близько 6-ї ранку в результаті обстрілу з БМП у районі селища Зайцеве. Він помер у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram