ГоловнаСуспільствоЖиття

У касах київського метро продаватимуть по одному жетону на руки

Якщо поповнити картку до 15 липня, можна заощадити.

У касах київського метро продаватимуть по одному жетону на руки
Архив
Фото: Макс Требухов

У касах київського метрополітену з 15 липня продаватимуть лише по одному жетону в одні руки.

Про це повідомила начальник прес-служби КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон у фейсбуці, відзначивши, що метою підприємства є відмова від жетонів узагалі.

Автомати будуть видавати один або два жетони за раз.

Макогон нагадала, що з 15 липня проїзд у київському метро подорожчає - один жетон коштуватиме 5 гривень.

Якщо ж поповнити картки до суботи, можна заощадити. При запису 50 поїздок кожна обійдеться в 3,5 грн до 15 липня і 4,5 грн після 15 липня. На картку можна записати не більш ніж 100 поїздок.

Проїзні зі знижками можна записати на банківську картку MasterCard PayPass. Visa PayWave поки надала рішення лише для разових проходів.

Крім "Політехнічного інституту" (крайнє ліве вікно), КП "Київський метрополітен" відкриє центр обслуговування пасажирів на "Майдані Незалежності" (крайнє ліве вікно) і готує до відкриття ще два.

Нагадаємо, в Києві з 15 липня подорожчає проїзд у громадському транспорті. Вартість поїздки в метро становитиме 5 гривень замість нинішніх 4 гривень, а в наземному транспорті - 4 гривні замість 3 гривень. Зелені жетони буде замінено на блакитні.

При використанні пластикової безконтактної картки вартість поїздки в метро становитиме від 5 гривень (при поповненні на 1-9 поїздок) до 4,5 гривні при поповненні на 50 поїздок.

Разовий квиток на міську електричку коштуватиме 5 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram