ГоловнаСуспільствоВійна

За участь у "ЛДНР" до відповідальності притягнуто 84 іноземців, - ГПУ

64 з них - громадяни Російської Федерації.

За участь у "ЛДНР" до відповідальності притягнуто 84 іноземців, - ГПУ
Фото: zn.ua

На території Луганської та Донецької областей з 2014 року в незаконних збройних формуваннях беруть участь 84 іноземці, з них 64 - громадяни Російської Федерації.

Про це повідомляється на сайті генеральної прокуратури.

Встановлено, що іноземці входять до складу незаконного збройного формування "Привид" терористичної організації "ЛНР".

"Ці громадяни - найманці під егідою організації "United Continentale", яка сповідує зокрема і проросійську політику. Засновником та координатором НЗФ "Привид" є громадянин Російської Федерації О. Марков", - йдеться в повідомленні.

"United Continentale" - геополітичний рух ультраправої спрямованості, створений влітку 2014 року в Белграді (Сербія). Організація підтримує постійні контакти з лідерами російського "Міжнародного євразійського руху", причетного до формування інтернаціональних бригад для участі у бойових діях на сході України.

Під час досудового розслідування встановлено особи іноземців-найманців (громадян Франції, Сербії, Бразилії, Чехії, Іспанії). Відзначається, що зазначені особи систематично проходять військову підготовку на тренувальних базах в Ростові-на-Дону.

"Зокрема, громадянин Франції Гійом Кувельє у 2014 році брав активну участь у веденні бойових дій проти України у складі незаконних збройних формувань "Привид", "Схід", а з 2015 року у складі НЗФ "Всевелике донське козацтво". Зараз Кувельє нібито проходить військову службу за контрактом в армії США. Цей факт зараз перевіряє Головна військова прокуратура", - зазначають у Генпрокуратурі.

Нагадаємо, 24 червня в Луганській області сили АТО ліквідували двох і взяли в полон чотирьох диверсантів. Серед загиблих виявився командир ДРГ - кадровий російський офіцер Олександр Щербак, серед полонених - військовослужбовець-контрактник Віктор Агєєв. Пізніше в Міноборони РФ заявили, що Агєєв не чинним військовослужбовцем і був звільнений рік тому.

Два роки тому Росія вчинила так само зі взятими в полон спецпризначенцями Олександром Александровим і Євгеном Єрофєєвим. Їх через рік обміняли на Надію Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram