ГоловнаСуспільствоПодії

Триповерховий будинок обвалився через вибух газу в Києві. Загинуло двоє людей (оновлено)

Постраждали щонайменше шестеро. 

Триповерховий житловий будинок на проспекті Голосіївському, 70 в Києві частково обвалився в результаті вибуху газу.

Вибух стався в суботу о 13:30, повідомляє кореспондент LB.ua. Під завалами шукають жінку, яка була на балконі в момент вибуху. Ще четверо мешканців будинку отримали травми, але зараз вони в безпеці.

У сусідніх будинках через вибух вилетіли вікна.

Обвалений будинок розташований за декілька десятків метрів від станції метро "Голосіївська".

Оновлення 14:39. Жінку, яка потрапила під завали, знайшли, медики констатували її смерть, тіло забрали в швидку.

Обновление 15:14. Речник поліції Києва Оксана Блищик у фейсбуці підтвердила смерть жінки. Вона уточнила, що ще шість осіб травмовано.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України - порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Оновлення 16:30. Київміськадміністрація повідомила, що ведуться пошуки ще однієї людини. Всього за допомогою звернулися семеро мешканців, троє з них госпіталізовані. Загинула 44-річна А. Гурова, двоє дітей залишилися сиротами.

КМДА зобов'язалася забезпечити тимчасовим житлом усіх постраждалих. Вибух пошкодив 15 квартир, в яких проживає 70 осіб.

Оновлення 16:51. Мешканці зруйнованого будинку у коментарях журналістам пов'язують вибух з будівництвом, яке ведеться поблизу будівлі. За їхніми словами, з початком будівельних робіт їхній будинок пішов тріщинами, тому можливо, що газова труба лопнула з цієї причини.

Оновлення 19:29. Глава ДСНС Микола Чечоткін, який координує роботу рятувальників, повідомив журналістам, що під завалами може бути ще одна людина.

"Провели переклик і з'ясували, що на цей час немає однієї людини - це мешканець цього будинку. 37 років йому", - цитує Чечоткіна агентство УНН. За його словами, батько чоловіка розповів, що той перебував у кімнаті, яка зараз під завалами.

"Важко сказати, скільки потрібно часу для пошуку, оскільки рятувальники працюють в умовах загрози для життя, працюють обережно", - заявив Чечоткін.  

Оновлення 20:20 Близько 20:00 прес-служба ДСНС повідомила, що чоловіка знайдено, він загинув. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram